dissabte, 18 de juliol del 2015

TZATZIKI.





INGREDIENTS:

1 cogombre gran
2 iogurts grecs
1 all
sal, oli d'oliva, pebre
menta o julivert (opcional)

Aquesta salsa grega es pot menjar com a entrant acompanyada amb pa de pita calent o unes crudités si en preferiu la versió light. També la podeu uilitzar per acompanyar plats com el falafel o fins i tot farcir entrepans vegetals o el que se us acudeixi! En podeu treure molt de partit ja ho veureu.
Comenceu pelant el cogombre i retirant-ne les llavors si les té molt fetes. Piqueu-lo manualment a bocins tant petits com pugueu. Hi ha qui prefereix ratllar-lo, però a mi m'agrada més trobar-ne algun trosset. 
Poseu el cogombre en un colador i saleu-lo una mica. Deixeu-lo reposar una horeta per a que perdi l'aigua i fins i tot li podeu posar un paper absorvent a sobre.
Mentrestant, aboqueu els iogurts en un bol, afegiu-hi l'all aixafat amb el morter, tres cullerades d'oli, sal, pebre, i si us agrada la menta o el julivert unes fulles picades molt i molt fines. 
Barregeu-ho bé i ja hi podeu incorporar el cogombre. Remeneu amb una cullera i reserveu-ho a la nevera durant un parell d'hores mínim per tal que s'unifiquin els sabors i es posi ben fresquet.
Com us he dit, el podeu servir de moltes maneres, ja veureu que refrescant és!

4 comentaris:

  1. MMMM.....m'has fet recordar el meu viatge a Grècia de fa...19 anys!!!
    Petons i bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aixxx a mi també em vé la malenconia cada cop que en menjo..que maca Grècia eh? ;)
      Petons guapa!
      Annna

      Elimina
  2. Una recepta ben refrescant. A casa, amb aquestes calorades que fan que poca cosa et vingui de gust si no és fresqueta, en fem tot sovint. Nosaltres en lloc de menta hi solem posar una cullerada d'anet i també queda molt bo.
    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo si hi poso alguna herba és julivert perquè en tenim a l'hort, però l'anet també és una molt bona opció Amadeu ;)
      Petons
      Anna

      Elimina