diumenge, 14 de juny del 2015

SEMIFRED DE IOGURT I CIRERES.



INGREDIENTS:

per a la base: 
300 grams de galetes Digestive
130 grams de mantega 
per la mouse: 
500 grams de iogurt grec
200 grams de nata líquida
5 fulles de gelatina
60 grams de sucre
per a la cobertura: 
melmelada de cireres
un grapat de cireres de Bràfim

ELABORACIÓ:

Aquest és un pastís molt suau i poc dolç, ideal per finalitzar àpats estiuencs ja que te'l menges sense adonar-te'n (no sé si això és bo o dolent...). He baixat la quantitat de sucre perquè la mouse fos un pèl més acida i contraresti la dolçor de la melmelada.
Pel que fa a la base, prefereixo aquest tipus de galetes en comptes de les Maria de tota la vida ja que li dónen un toc lleugerament salat que m'encanta, i en tant a la textura obtinguda, el resultat és molt millor. 

Posem-nos doncs mans a la obra...
Per fer la base: Agafeu les galetes i feu-les a bocins, barregeu-les amb la mantega i passeu-les pel túrmix. La mantega es fondrà amb l'escalfor i quedarà una massa tova molt fàcil per a moldejar. A mi m'agrada no deixar-la del tot fina, així, al menjar-la, s'hi troben petits trossets cruixents. 
Repartiu aquesta massa per la base del motlle apretant-la amb els dits o una cullera de manera que quedi ben distribuïda i insistint en les vores. Reserveu-ho a la nevera.
Per fer la mouse: Poseu les fulles de gelatina a hidratar amb aigua freda durant uns deu minuts. Mentrestant, poseu els iogurts ( a temperatura ambient) en un bol i afegiu-hi el sucre. Barregeu i reserveu. En un bol a part, bateu una mica la nata (que haurà d'estar freda) i que no ha de quedar molt forta. Reserveu-la a la nevera. Escorreu la gelatina i desfeu-la uns segons al microones. Barregeu-la amb els iogurts mentre remeneu fins que quedi ben incorporada. Penseu que si els iogurts estàn freds i la gelatina massa calenta, no s'integrarà, i es formaran grumolls. Un cop acabat, deixeu refredar una estona i finalment barregeu-la amb la nata remenant suaument.
Per muntar el pastís sols cal que poseu una tira d'acetat a les parets del motlle per a que no s'hi enganxi la mouse, després l'ompliu, vigileu que la superfície quedi ben plana, i reserveu el pastís a la nevera durant unes hores. Al moment de servir poseu-hi la melmelada de cireres i com a decoració unes cireres fresques que ara que és temporada són boníssimes.
Quan arribi el moment, desenmotlleu amb molta cura i traieu l'acetat. Aquest és el pas més delicat de tot el procés.
Ja veureu que bé que queda aquest pastís, i si ho preferiu el podeu fer amb altres tipus de fruita, la que més us agradi... 




2 comentaris:

  1. No havia fet mai la base com tu dius a la recepta, i m'ha semblat molt bona idea, molt ràpida! I trobo que tens tota la raó, s'agraeix que les postres siguin lleugeres a l'estiu, encara que aixó faci que estiguem temptats de repetir, però al cap i a la fi la vida són dos dies, i no es podem saltar les postres, ha, ha....!! Un petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és molt pràctic, si que he vist vàries maneres de fer-la, però a mi així em resulta. Clar que si, s'ha d'aprofitar Anna!! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina