dilluns, 13 d’abril del 2015

TIRAMISÚ.


El tiramisú és un dolç relativament modern originari de la regió del Vèneto als anys cinquanta del segle XX. Sembla que inicialment es menjava com a piscolabis reconstituent als prostíbuls i que, en un principi, no duia ni formatge mascarpone, ni nata, perquè tots aquests lípids no fan més que tenir un pes estomacal i alentir la digestió, amb el resultat d'obtenir l'efecte contrari, és a dir, crear cansament i somnolència. L'any 1968, un hostaler anomenat Alfredo Beltrame, fundador de la cadena de restaurants Toulà, amb seu en la ciutat de Treviso, el va incloure a la carta dels seus restaurants, cosa que va fer que sortís al públic general i que es fes conèixer pel gruix de la població. (Segons Viquipèdia)

INGREDIENTS: (4 racions)

250 grams de mascarpone
2 cullerades de sucre
3 ous ecològics
200 grams de melindros 
cacau en pols 
2 tasses de cafè
rajolinet de conyac

Separeu les clares dels rovells d'ou i poseu-les en dos bols diferents. Bateu els rovells amb el sucre fins obtenir una mescla homogènea. Seguidament afegiu-hi el formatge mascarpone mentre ho aneu barrejant amb una espàtula. Hi podeu afegir un rajolinet de conyac si us agrada.
Per altra banda bateu les clares a punt de neu i afegiu-les a la barreja del mascarpone, aneu a poc a poc, i amb molta suavitat. Una espàtula us serà de gran ajuda.
Aquest postre es pot servir de la manera tradicional (tipus pastís, fent capes de melindros i de mascarpone alternativament) o bé en copes. A mi m'agrada més així, ja que no omple tant perquè no porta tants melindros i la racció és més petita. vosaltres feu-lo com més us agradi.
Poseu les dues tasses de cafè en un plat. Si teniu restes de pa de pessic també us poden servir en comptes de melindros. A mi em quedava un trosset al congelador de quan vaig fer les mones, així que el vaig aprofitar. 

Esmicoleu els melindros i suqueu-los al plat amb el cafè. Col.loqueu-los al fons de la copa on servireu el tiramisú i apreteu-los suaument amb una cullereta. A sobre poseu-hi una capa generosa de la crema de formatge que heu fet, torneu a mullar els melindros amb el cafè i finalment una segona capa de crema. Per finalitzar cobriu amb una mica de cacau en pols que podeu tamisar per sobre.
Reserveu el postre a la nevera, un parell d'hores com a mínim, així agafarà cos i els sabors es potenciaran.






6 comentaris:

  1. A mi també m'agrada preparar-lo en racions individuals! A vegades el faig amb melindros i a vegades amb pa de pessic. Ens encanta!!!!
    Petons, Anna!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Casi que pdríem dir que és un postre d'aprofitament no? restes de pa de pessic, madalenes, melindros, galetes...el que tinguem pel rebost. I sempre surt be!! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Un clàssic que no falla mai! i ja tinc ganes de veure com el "maqueges" també, eh?? un petó!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Eva, sempre quedes bé amb això! Qualsevol dia d'aquests em ve un excés de creativitat i el maquejo jeje ;)
      Petons guapa!
      Anna

      Elimina
  3. Tinc una tarrineta de mascarpone al frigorífic que m'està demanant a crits que el converteixi en un deliciós tiramisú!! M'encanten aquestes postres, encara que sempre les havia fet amb melindros. Tindré en compte el que comentaves de fer-lo amb altres restes de rebosteria, encara que a casa no es sol donar el cas...ha, ha!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs Anna jo últimament les reciclo així i dóna bon resultat. L'únic que has de tenir en compte és que no tinguin un gust molt intens i ja està.
      Petons
      Anna

      Elimina