dimecres, 22 d’abril del 2015

LLIBRES DE SANT JORDI.



 INGREDIENTS:

14 galetes rectangulars
melmelada al gust
mantega pomada
llet
150 ml de nata
sucre glass
coco ratllat
xocolata de cobertura

Un postre ben fàcil de fer, que l'he pensat com si fos un llibre per al dia de Sant Jordi, però que el podeu fer a la vostra manera sempre que us vingui de gust. Els petits de la casa estaran encantats d'ajudar-vos!
Sobre un paper vegetal muntareu el llibre. En un plat hi posareu una mica de llet. Aneu sucant les galetes de dos en dos a la llet. No han de quedar xopes, sols cal passar la galeta dos segons i ja està.
Poseu les galetes sobre el paper, ben juntetes, seran les fulles per al llibre que fareu. Pinteu-les amb melmelada. Repetiu la operació amb dues galetes més, aquest cop en comptes de melmelada les unteu amb mantega tova o pomada, insistint en el centre per a que quedin ben fixades quan s'endureixi. Aneu fent capes successivament, alternant mantega i melmelada.
Quan les tingueu totes ben apilades, reserveu a la nevera.
Mentrestant munteu la nata. Jo li he posat un grapat de coco ratllat perquè a casa ens agrada molt, però si en voleu prescindir podeu fer-ho perfectament. Quan la tingueu gairebé muntada afegiu-hi una cullerada de sucre glass i acabeu-la de muntar. Reserveu-la a la nevera.
Per altra banda, desfeu la xocolata de cobertura al bany maria. Amb molt poqueta quantitat en tindreu prou, ja que sols és per fer les lletres de les pàgines. Quan estigui ben fosa amb una mànega pastissera i una boquilla ben petita, la repartiu com si estiguéssiu escrivint sobre un paper vegetal, com si fóssin grafies. Reserveu-la a la nevera fins que estigui dura.
Ara ja podeu muntar el plat: 
Sobre el mateix paper on heu apilat les galetes, recobriu el bloc amb la nata, com si fos un cub. Aneu en compte al manipular-lo o se us podria partir per la meitat. Amb l'ajuda d'una espàtula retireu la nata dels costats per tal que es vegin les galetes com si fóssin les pàgines del llibre. Modeleu una mica la superfície com si estigués partida en dos. Amb molta cura agafeu el llibre i col.loqueu-lo sobre un plat de postres o safata on el vulgueu presentar.
Treieu les grafies de la nevera i amb molta cura col-loqueu-les sobre les pàgines.
Li podeu donar un toc de color amb maduixes o servir-lo tal qual. 
Espero que hàgiu passat una bona estona en família per a muntarlo, desitjo que us agradi. Que tingueu un bon Sant Jordi!





8 comentaris:

  1. Absolutament original i ben bonic!! :) Bon Sant Jordi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Dolors! Igualment per a tu (amb retard).
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Quina preciositat!!! Molt adient pel dia d'avui!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Olga! Un petó guapa :)
      Anna

      Elimina
  3. per molt gruixut que sigui aquest llibre segur que no dura gaire... se'l mengen volant! molt original ! bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que va ser vist i no vist Teresa...et recomano que el llegeixis ;)
      Una abraçada
      Anna

      Elimina
  4. Una idea molt divertida! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Anna! Aquest cop vaig pensar en els peques de la casa :)
      Petons
      Anna

      Elimina