diumenge, 4 de gener del 2015

PASTÍS D'ESCALIVADA.


INGREDIENTS
2 albergínies escalivades
2 pebrots escalivats
3 ous (del número 0)
1 llauna d'anxoves
1 llesca de pa de motlle
150 ml de llet de civada (o qualsevol llet vegetal)
sal, pebre
decoració: olives negres, tomàquets cherry, tonyina

Per fer una versió més light d'aquesta recepta he substituït la nata líquida per la llet de civada i el pa per tal d'estalviar-nos els greixos que porta la nata i ha donat bons resultats. Comencem doncs!
Agafeu les albergínies i els pebrots escalivats ben pelats i els poseu es un escorredor una hora per a que perdin l'aigua. 
Per altra banda en un plat fondo poseu la llesca de pa de motlle amb la llet de civada.
Encendre el forn a 200º.
Un cop hagi passat el temps, fiqueu en un bol l'escalivada juntament amb les anxoves, els ous, el pa i la llet; salpebreu. Tritureu fins que us quedi una massa homogènea tipus puré.
En un motlle de silicona ben untat d'oli  hi fiqueu el puré anterior i ja ho podeu posar al forn. Recomano tapar-ho amb paper de plata per a que no se us torri massa, ja que té una cocció lenta. Passats uns 45 minuts verifiqueu si està cuit amb una agulla de fer mitja o qualsevol estri similar i si surt net ja ho podeu treure del foc. És normal que baixi, no us espanteu!
Quan estigui fred desenmotlleu-lo i col.loqueu-lo sobre una safata on el podeu decorar amb tonyina, tomàquets cherry i olives negres, o el que més us agradi.
Bon profit a tothom!

3 comentaris:

  1. Mmmmm....bo, bo, bo!!!! Tinc pots de conserva d'escalivada al rebost que em penso que ja sé quin final tindran.....jejejejeej...
    Petons i....bons Reis!!!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo no n'he fet mai de conserva d'escalivada, la guardo congelada. Segur que et queda boníssim el pastís, ja m'explicaràs. Gràcies, igualment per tu Olga!
      Anna

      Elimina
  2. Tinc llet d'ametlla, o sigui que, si la iaia ens dóna un tuperware d'escalivada (com passa a voltes) potser faré aquest pastís un dia d'aquesta setmana! Petonarros!

    ResponElimina