dimarts, 20 de gener de 2015

CHELSEA BUNS VERSIONAT.




INGREDIENTS:

150 cc de llet
80 g de sucre
50 g de mantega
4 rovells 
50 g de llevat de pa
500 g de farina
5 grams de sal
150 grams de perles de xocolata
100 grams de panses
anís

Aquest tipus de pastís es desfà en porcions individuals. Les quantitats són una mica diferents, ja que he utilitzat la meva recepta de pasta de brioix que m'encanta. En el que he preparat avui, al ser un tipus diferent de massa les espirals s'han quedat més unides, així que he optat per fer-ne talls.
Desfeu el llevat amb la llet tèbia. Afegiu-hi la farina tamisada, el sucre, la mantega a pomada, la sal i tres rovells d'ou. Treballeu-ho amb les varetes arrissades del batedor elèctric uns 10 minuts fins que la pasta agafi consistència. Quan costi de treballar la traieu i l'amasseu amb les mans. Ara hi podeu afegir les panses i la xocolata.
Feu un bola, empolsimeu-la amb farina i poseu-la dins un recipient fondo, tapeu-la amb un drap i deixeu-la fermentar una hora aproximadament en un lloc una mica calent, fins que dobli el seu volum.
Transcorregut el temps, estireu la pasta amb un corró i doneu-li forma rectangular, pinteu-la amb una mica de mantega desfeta i enrotlleu-lo com si fos un braç de gitano.
Feu-ne talls d'uns dos centímetres d'amplada i els col.loqueu en un motlle que tindreu untat amb mantega. No patiu si us queden forats ja que quan torni a fermentar quedaran tapats. Tapeu-ho amb un drap i deixeu que la massa torni a créixer. Passada mitja hora aproximadament, pinteu-ho amb el rovell d'ou.
Enforneu-ho a 200º durant uns 20 minuts, tot i que cada forn té el seu punt. Quan vegeu que es va començant a torrar, ho treieu, i ho podeu regar amb una mica d'anís.

Deixeu refredar i ja ho teniu a punt, ideal per a un bon berenar!


6 comentaris:

  1. MMmmm......amb anís!!!! M'encanta l'anís als dolços casolans!!!! Trobo que els fa.....més casolans!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també Olga, i mira que no m'agrada, però en reposteria li dóna un toc molt especial, m'encanta!

      Elimina
  2. Nyam, nyam...jo començaria amb la primera porció-espiral...i aniria continuant! PEtons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això si no et passo jo al davant Mònica! M'encanta el dolç és la meva perdició ;)
      Anna

      Elimina
  3. Aquesta versió teva me la menjaria, mai millor dit..."a mossegades"!!! Quina pinta!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Mònica, te'n gurado un trosset! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina