dimarts, 23 de desembre del 2014

TORTELL DE REIS.




INGREDIENTS:

130 cc de llet
70 grams de sucre
5 grams de sal
70 grams de mantega
50 grams de llevat de forner
3 rovells
ratlladura de taronja i llimona
400 grams de farina de força
mig kilo de massapà
decoració: 2 rovells, fruita confitada, sucre, ametlla en granet, figuretes (fava, rei)

Escalfar la llet amb la mantega, i barrejar fins que es desfaci. Deixar refredar una mica, i quan estigui tebi s'aboca en un bol i s'hi barregen la sal, el sucre, el llevat i els rovells. Es remena fins que ens quedi homogeni. S'hi afegeix la ratlladura de la taronja i de la llimona. S'hi va afegint la farina poc a poc i es va amassant amb les mans o amb les varetes arrissades. 
Pastar fins que quedi una bola ben llisa i que no se'ns enganxi als dits. Es deixa fermentar la bola dins un recipient i ben tapada en un lloc més aviat calent, fins que dobli el seu volum.
Un cop ha pujat la massa, es torna a pastar durant uns segons fins que hagi baixat i se si dóna la forma del tortell. Se li fan uns talls laterals per on posar el massapà i es tornen a tancar. Si preferiu fer-lo de crema o nata no li feu els talls, un cop cuit l'obrireu per la meitat i el farcireu.
Dissoldre els rovells d'ou amb unes gotes d'aigua i pintar la suprefície del tortell. Al damunt col.locar tallets de fruita confitada i espolsar amb sucre barrejat amb unes gotes d'aigua que formarà uns grumolls que al sortir del forn queden cruixents. Hi podeu posar una mica d'ametlla en granet.
Esperar a que el tortell torni a fermentar, aquest cop no el tapeu amb un drap però si posar-lo en un lloc amb una mica d'escalfor.
Un cop feta la segona fermentació enfornar a 180º uns vint minuts aproximadament, depenent del forn.
Us recomano fer una prova abans de fer el tortell definitiu ja que no acostuma a quedar igual de bé, i tingueu en compte que la pasta de brioix és delicada, i s'asseca amb facilitat, per això és millor fer-lo el mateix dia que s'ha de consumir.

La recepta d'avui és de la Mariona Quadrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada