divendres, 5 de desembre del 2014

BLEDES BOSTON.


INGREDIENTS:

 bledes tendres

farina de cigró
aigua
sal, oli
sèsam, chia, lli, pipes de girasol
vinagre de poma
mel

Una recepta ben fàcil per menjar bledes, una verdura que no agrada a tothom, gairebé d'incògnit! Som-hi...
Separeu el tronxos de les fulles de les bledes, que les reservareu per barrejar-les amb verdures, saltejats, etc. A nosaltres ens interessen els tronxos, que es poden polir si tenen algun filament (tot i que si són tendres no en tenen), i els tallareu bé de dalt i de baix. Renteu-los.
Per preparar l'arrebossat, sols cal que en un bol hi poseu l'aigua, que haurà d'estar ben freda, i la farina de cigró. Remeneu amb unes varilles manuals fins que us quedi una textura de papilla, sense grumolls. Salpebrar.

Prepareu una paella amb força oli que haurà d'estar molt calent. Passeu els tronxos per la papilla de manera que quedin ben impregnats i seguidament passeu-los per la paella. Quan els vegeu cuits traieu-los i poseu-los sobre paper absorvent.
Mentrestant feu la vinagreta amb vinagre de poma i la mel, la proporció aproximada és una cullerada de mel per dues de vinagre de poma, tot i que això dependrà dels vostres gustos personals. 
Aquest és un plat o bé un acompanyament que s'ha de menjar calent, així que cal ser àgils. 
Per muntar el plat col.loquem els tronxos, la vinagreta per sobre i el meu toc personal que ha estat triturar un xic les llavors i les pipes, i empolsimar per sobre, junt amb una mica de sal maldon, com podeu veure a la foto. Si ho preferiu, podeu afegir les llavors a la papilla, jo les hi vaig posar al final per a que mantinguéssin les seves propietats en cru.

Aquesta recepta l'he treta de la Cuina de la Isabel tot i que l'he adaptat a la meva manera de cuinar. Espero que us hagi agradat. 
Ah i no em pregunteu per què es diuen bledes Boston, no ho sé, i l'Isabel tampoc,...així que per mi es diuen Boston com es podrien dir Edinburg ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada