dimecres, 19 de novembre del 2014

TARTA DE CARBASSA.


INGREDIENTS:

1 base de pasta brisa
una carbassa petita
50 grs de mantega
250 grs de sucre morè
1 canó de canyella

Per simplificar la recepta, he agafat una massa de supermercat, però si ho preferiu podeu fer-la vosaltres. A veure quant m'hi poso i us explico com es fa la pasta brisa. Si no, la podeu trobar per quasevol lloc de la xarxa, és ben fàcil!
Així doncs, començarem posant la carbassa a talls al forn. Podeu posar un raig d'aigua a la safata perquè no es ressequi tant. Depenent de la potència del vostre forn variarà el temps de cocció, sols cal que l'aneu punxant de tant en tant i quan estigui tova ja la tindreu cuita ( jo amb uns 25 minuts en vaig tenir prou).
Un cop s'hagi refredat una mica, li treieu les llavors i la pell, en reserveu un kilo aproximadament, i el fiqueu en una olla. La poseu a foc lent i hi afegiu la mantega, el sucre morè i el canó de canyella. Ho aneu remenant i veureu com se us va desfent el sucre i la carbassa. Quan ho tingueu a punt retireu el canó de canyella. Si preferiu una textura més fina ho podeu passar pel minipimer. Reserveu la mescla.
Per altra banda, posareu la base de pasta brisa en un motlle de silicona per a tartes, fixant bé els laterals a la paret del motlle per a que s'encongeixi el mínim possible. Jo acostumo a retallar amb paper de forn la rodona de la base, la poso al damunt i la cobreixo amb cigrons crus, el seu pes ajuda a que no minvi tant al coure's, i en el cas de la pasta de full evita que es bufi.
Deixarem la base al forn a uns 170º, suficient per a que es cogui però no agafi color. Passats uns 15 minuts la treiem, retirem els cigrons i el paper i la deixarem refredar. Ha de quedar dureta, ja que al ser prima és fàcil que agafi la humitat de la carbassa, per tant, com més forta estigui millor.
Hi posem la carbassa, ben repartida, amb una espàtula i ho tornem a posar al forn, aquest cop a més temperatura perquè ens agafi una mica de color torradet. Aconseguit aquest punt, ja la podeu treure i deixar que es refredi. Si la voleu desenmotllar aneu amb molt de compte, demaneu ajuda si cal!
Es pot servir sola o acompanyada d'una mica de nata muntada, està bona i no és excessivament calòrica, us convido a provar-la!

6 comentaris:

  1. Ai què bona la tarta de carbassa!, Aquí no és massa popular però als Estats Units es força típica i en fan de molt bones. Ara a la tardor quan comenci a tenir-ne d'ecològiques segur que et copiaré la recepta i en faré alguna.
    Una abraçada.

    Amadeu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si la fas ja em diràs com t'ha anat Amadeu, ja veus que és ben fàcil. I si en fas alguna diferent, estaré esperant la recepta al teu blog eh!! ;)
      Petons
      Anna

      Elimina
  2. Moltes gracies per la recepta Anna, aquesta tarda ho provare.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mikecj7 espero que t'agradi, ja veuràs que fàcil és!
      Anna

      Elimina
  3. Ja veig que has començat la temporada carbassera també!! Aquest pastís l'haig de provar perquè la pinta és deliciosa i com tú dius no és excessivament calòric, cosa que m'anirà bé per fer una mica de bondat! Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si Anna. Encara és una mica aviat però a l'hort ja n'hi han de tendretes i he fet aquesta recepta que ja la tenia de l'any passat, però que m'agrada repetir perquè la trobo molt bona.
      Petons guapa.
      Anna

      Elimina