diumenge, 9 de novembre del 2014

CODONYAT.



INGREDIENTS:
1 Kg de codonys (sense el cor)
800 grs de sucre
1 llimona

La recepta del codonyat es pot fer de moltes maneres, aquesta és la que hem fet sempre a casa i que ha anat evolucionant. Primer ho feiem tot al moment, però ara ho deixem reposar un dia per l'altre i hi posem menys quantitat de sucre. A continuació us n'explico la recepta:
Agafem els codonys i els netegem bé. Els fem a trossos eliminant-ne el cor i si tenen algun cop, taca, insecte, etc. No cal pelar-los, ja que la pell conté la pectina, que fa espessir el codonyat. En total hem de tenir un kilo de codony.
El dipositem en una olla i el cobrim amb els 800 grams de sucre, ho tapem i ho deixem macerar un dia per l'altre. L'endemà haurà deixat anar certa quantitat d'aigua i els codonys estaran més tovets, això ens anirà perfecte perquè no s'hagi de coure durant tanta estona.
Posem l'olla al foc junt amb la pell de llimona i ho deixem que vagi bullint sense oblidar-nos de remenar de tant en tant per a que no s'enganxi. La barreja anirà agafant un to vermellós, com més fosc, més cuit estarà. Quan ens agradi el color, retirem la pell de llimona i ho triturem amb un minipimer. Jo no ho trituro excessivament ja que m'agrada trobar-hi la textura granulosa del codony. 
Per a que tingueu una idea, sobre una hora haurà d'estar al foc, tot i que dependrà de la potència a que l'hàgiu posat i de si agrada més o menys cuit.
Quan el tingueu triturat sols caldrà que el fiqueu dins de motlles que poden ser terrines de ceràmica, plats, recipients fondos, el que vosaltres vulgueu. 
Ho deixeu reposar durant dies i veureu com va es va endurint poc a poc, primer la superfície i després l'interior. 
Espero que us hagi agradat la meva recepta, no us ho he dit però té un ingredient especial... és la cura amb la que han crescut els codonys ja que són de l'hort de casa, i a més està feta amb tot el carinyo del món...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada