diumenge, 23 de novembre del 2014

AMANIDA DE TARDOR.


INGREDIENTS:
enciams variats
tomàquet
magrana
rull de vaca
nous
melmelada de fruites del bosc
pa
sal, oli, vinagre de mòdena, mel, farigola

Una amanida molt variada amb productes de temporada que poden variar amb una petita quantitat d'imaginació ;)
Començarem preparant la vinagreta amb dos cullerades de mel, una de vinagre de mòdena i dues d'oli d'oliva. Ho barregeu tot bé fins que quedin els ingredients emulsionats. Reserveu.
També ens podem entretenir desgranant la magrana, una tasca una mica entretinguda, però amb pocs granets en tindreu prou. Els reserveu també.
Si treieu el formatge de la nevera, a temperatura ambient evitareu que estigui cuit per fora i fred per dintre. El més conegut és el rull d'ovella, el de vaca no l'havia tastat mai, és una mica més fort de textura però més suau de gust.
Ja podeu començar a muntar el plat, deixant per a l'últim els ingredients calents. Poseu una base de tomàquet tallat a rodanxes fines. A sobre hi col.loqueu la barreja d'enciams. Talleu el codonyat a petits daus i l'hi poseu per sobre, hi repartiu també les nous i la magrana.
Veureu que no us he posat cap quantitat de res, ja que per mi l'amanida es fa al gust de cadascú, no és un plat tancat amb uns ingredients i unes mides, sinó tot al contrari, així la podeu fer com més us agradi.
Ara passem als ingredients calents. Per donar un punt cruixent a l'amanida podeu fregir unes tiretes d'una llesca de pa rodó en una paella amb bastant d'oli calent. Un cop estiguin torradetes retireu-les i poseu-les sobre paper absorvent; si hi poseu per sobre una mica de farigola i sal estaran delicioses! 
Finalment, sols quedarà passar per la paella el formatge de rull de vaca. Doncs això, amb la paella ben calenta i unes gotetes d'oli li feu un volta i volta al rull per a que ens quedi daurat però sense desfer-se, és cosa de segons. El retireu amb una espàtula i el col.loqueu directament sobre l'amanida. Hi poseu una mica de melmelada de fruites del bosc (o la que més us agradi) per sobre i finalment hi col.loqueu les tiretes de pa fregit. Agafeu la vinagreta que teníeu a punt i amb una cullera la repartiu per sobre l'amanida. 
Ja teniu el plat muntat ara és qüestió de servir-lo i menjar-lo al moment. Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada