dimecres, 1 d’octubre de 2014

RISOTTO DE CEPS.



INGREDIENTS:

arròs integral
ceba
ceps
vi blanc sec
oli d'oliva
formatge parmesà ratllat
sal, pebre

Remullem l'arròs integral durant una hora abans de començar a fer el plat.
Netegem els ceps per eliminar les restes de terra i fulles.
Piquem la ceba ben petitona i comencem a sofregir-la. Quan estigui transparent hi afegim l'arròs i anem remenant per marcar-lo una mica. 
Afegim una copeta de vi blanc i esperem a que redueixi. 
Seguidament hi afegim els ceps tallats a trossets petits i l'aigua ja calenta.
A mida que es vagi coent l'arròs absorvirà l'aigua, però nosaltres anirem afegint la que demani, i al mateix temps l'anem remenant.
És important saber que al remenar el que fem és que l'arròs vagi deixant anar el midó, que és el que dóna la típic cremositat al plat, per tant és un pas molt important.
Pugem el foc durant uns deu minuts, salpebrem. Prefereixo deixar-lo al dente a que se'm cogui massa, així que el temps dependrà de com us agradi de cuit. L'arròs integral que hem utilitzat tendeix a quedar una mica més dur que la resta, però per altra banda conté tots els nutrients que a l'arròs blanc o refinat li han tret.
Retirem del foc i ja per acabar hi afegim el formatge parmesà.

2 comentaris:

  1. Jo no sóc molt de fer rissottos perquè a casa meva només m'agraden a mi...... Aquest me'l menjaria amb els ulls tancats!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Olga! Doncs és una llàstima perquè estan boníssims...jo me'l faria encara que fos per mi sola jeje ;)

    ResponElimina