diumenge, 12 d’octubre del 2014

COCA DE POMA.


INGREDIENTS:

1 base de pasta brisa
1 poma
75 grs de sucre
oli d'oliva

Aquesta recepta la feia una cosina del meu pare, era de Cervià de les Garrigues, per això he utilitzat un oli de molta qualitat com és el de la cooperativa del poble. És una coca amb poma que passa encara que no tingueu gana.
La pasta brisa podeu fer-la vosaltres mateixos, però per facilitar-vos la feina, i amb les marques que hi han al mercat, és una bona opció utilitzar-la preparada. Un altre dia us explicaré com fer-la a casa.
Començarem doncs pelant i tallant a làmines la poma. Posem en marxa el forn a 180º.
Seguidament i sense entretenir-vos perquè la poma no se us oxidi, agafeu la safata del forn, esteneu la massa sobre el mateix paper que porta, la pinteu amb l'oli d'oliva, l'ensucreu amb la meitat del sucre aproximadament, i hi repartiu les làmines de poma amb una mica de gràcia.
Per finalitzar sols cal tornar a espolvorejar amb sucre i un altre raig d'oli d'oliva.
Ho poseu al forn durant uns 15 minuts vigilant que no se us torri excessivament. Si és necessari baixeu-ne la temperatura. Quan vegeu que agafa un to torradet, ja la podeu treure i la deixeu refredar. Si la feu d'un dia per l'altre la base es va impregnant dels ingredients i millora considerablement el gust.


2 comentaris:

  1. Aquest cap de setmana he d'anar de convidat a casa d'una amiga, he de portar unes postres i no sabia què fer. M'has solucionat el problema. :). Per cert, tinc familiars a Fulleda, a les Garrigues i de tant en tant em porten alguna garrafeta d'aquella meravella d'oli. Quina delícia!
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amadeu doncs si és de les Garrigues molt millor. Ja veuràs com no costa gens de fer i quedaràs com un senyor. Ja m'explicaràs com t'ha anat :)
      Anna

      Elimina