dijous, 24 de juliol del 2014

GALETES DE LA IAIA.


INGREDIENTS:

500 grs de llard de porc
400 grs sucre
3 rovells
ratlladura llimona
farina d'ametlles
farina de blat

En un bol posem el llard i el fiquem al microones fins que ens quedi mes o menys desfet.
Hi afegim el sucre, els rovells, la ratlladura de llimona i hi anem afegint poc a poc tota la farina (jo hi poso gairebé la meitat de farina d'ametlles). Cada cop ens serà més difícil de treballar, així que podem fer-ho sobre el marbre. Hi anem afegint la farina que admeti fins que no sen's enganxi a les mans. Llavors voldrà dir que la proporció és correcta. Per a que tingueu una idea admet sobre el kilo i mig total de farina (d'ametlles i de blat).
Emboliquem la bola que ens quedarà amb paper film, i ho reservem durant 24 hores a la nevera.
L'endemà sols caldrà estirar la massa fins que tingui un gruix d'un centímetre aproximadament, donar-li les formes amb els motlles corresponents, decorar amb sucre o sèsam i enfornar. Si hi volem posar xocolata ho deixarem per quan estiguin fredes.
És important que ens quedin blanquetes, si es torren massa el gust canvia força. Deixar refredar un parell de minuts i ja les podem treure de la safata del forn.
No us preocupeu si la primera fornada no us queden bé, li haureu de trobar el punt, com a tot! Un consell: forn no gaire alt, a uns 170º n'hi ha prou.
En tant a la decoració, jo ho he fet amb sucre, sucre glass, xocolata o rovell d'ou, però podeu fer-ho com vosaltres vulgueu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada