dimarts, 8 de juliol del 2014

CALDO SEC.


INGREDIENTS (4pers):


Verdures pel caldo ( porro, nap, col, pastanaga, patata, xirivia...), aigua
25 galets
200 grs carn de pollastre ecològic picada, pa ratllat, un ou, farina, all
1 ceba, tomàquet triturat, mig pebrot vermell
orenga, conyac 

Comencem fent un caldo amb les verdures.
FARCIT: Un cop fet el caldo, retirem les verdures, les colem i les piquem ben petitones. Posem a la paella un all trinxat i seguidament les verduretes del caldo. Quan hàgin perdut l'aigua hi afegim la carn picada i salpebrem.
GALETS: Per altra banda, bullim els galets dins el caldo que hem fet. Les quantitats són orientatives, ja que dependrà de la gana dels comensals, jo compto uns sis per cap. Els traiem del foc quan estiguin al dente, i els col.loquem dos minuts boca avall sobre un drap net per a que deixin anar l'aigua. Seguidament agafem una cullereta de postres i ja els podem començar a farcir amb la mescla de verdures que hem fet abans
PILOTES: En un bol hi posem la carn picada, un ou, un all trinxat, pa ratllat xopat amb llet, sal i pebre. Fem les pilotes i les enfarinem, i seguidament les bullim en el caldo que hem fet al principi.
SALSA: Per fer la salsa d'acompanyament, farem un simple sofregit amb la ceba, el perbrot i el tomàquet, el conyac, triturem i passem pel colador xinès.
Per muntar el plat posarem una base de la salsa, i els galets i les pilotes per sobre, un raiget d'oli d'oliva verge, sal maldon i l'herbeta que més us agradi.
Espero que us hagi agradat aquesta versió mossegada del caldo ;)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada